Twee handen tijdens een huwelijksceremonie
Twee handen tijdens een huwelijksceremonie
Twee handen tijdens een huwelijksceremonie

Wettelijk trouwen of geregistreerd partnerschap

Jullie kiezen een gemeente en locatie waar jullie willen trouwen en vragen mij om tijdens de ceremonie óók de officiële verbintenis te sluiten. De gekozen gemeente kan voorwaarden stellen aan de trouwlocatie en moet mij voor 1 dag benoemen om jullie huwelijk of partnerschap daar te voltrekken.

Lees verder

Wanneer jullie kiezen voor deze vorm dan rekent de gemeente leges. Deze kosten zijn voor het opmaken van de aktes, de inschrijving van jullie huwelijk of partnerschap én voor de eenmalige benoeming van mij  voor 1 dag in de gemeente.

Deze kosten betalen jullie rechtstreeks aan de gemeente en kunnen behoorlijk uiteenlopen. Houd rekening met een bedrag tussen de €60,- en €200,-. Wat de exacte kosten zijn kan je opvragen bij de betreffende gemeente.

Lees minder

Ceremonieel trouwen

Bij ceremonieel trouwen kun je zo groots uitpakken als jullie willen! Deze symbolische manier van trouwen kan in alles lijken op een officieel huwelijk, met het geven van een jawoord, het tekenen van zelfgemaakte (kinder)aktes en het uitwisselen van ringen. Jullie trouwen alleen op dat moment niet formeel voor de Nederlandse wet.

Lees verder

Geef jullie ceremonie vrijer vorm

In deze vorm ben je niet gebonden aan de voorwaarden die een gemeente stelt en dus zijn jullie vrij in de keuze voor een trouwlocatie (binnen- of buitenland), tijdstip en invulling van de ceremonie. Er is meer tijd dan bij een officiële plechtigheid en er zijn volop mogelijkheden om jullie stempel op de ceremonie te drukken.

​Jullie kunnen ervoor kiezen om op een eerder of later moment voor de wet te trouwen op het gemeentehuis. Veel gemeenten bieden dagen aan waarop je dit gratis of voor een klein bedrag kunt doen. Je kunt op deze manier veel kosten besparen.

Lees minder

Trouwen in het buitenland

Liefde is grenzeloos. Hebben jullie een bijzondere plek in het buitenland waar je JA tegen elkaar wil zeggen? Dan ga ik graag met jullie mee! Net als bij een ceremonieel huwelijk bereid ik alles met jullie voor. Jullie trouwen in Nederland voor de Nederlandse wet, voor de ceremonie in het buitenland plaats vindt.

Lees verder

Kiezen jullie voor een huwelijk buiten Nederland? Dan maak ik een passend voorstel op maat. Naast het reguliere tarief moeten jullie rekening houden met extra reis- en verblijfskosten.

Trouwen voor de lokale wet van dat land is mogelijk; kijk hiervoor op de site van de Nederlandse overheid.

Lees minder